Ruim 450 bevlogen schenkers hebben bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een eigen cultureel fonds. Fondsen in Nederland met een zelfgekozen naam en doelstelling. Samen met het Cultuurfonds besteden zij hun fonds aan projecten en personen, bij leven of als nalatenschap.

Cognac be Sleehak Pier Zalando Sandalen One Met n0kNPXwO8
Landelijk

Geert Mak Fonds

Het Geert Mak Fonds ondersteunt ervaren auteurs van historische en literaire non-fictie.

Bekijk fonds

Edith Oen-Oei Schone Kunsten Fonds

2019H Pinterest In amp;m Viscose Lange Jurk Van Dresses A5R34jLq

Een kunsten fonds die erop gefocust is om monumentenzorg in Amsterdam, met een voorkeur voor gevels en bijbehorende ornamenten, te stimuleren.

Bekijk fondsbe Collectie 2019 Goedkoop Rehab Schoenen KopenBeslist 5LARjq34

Ted Schutten Fonds

Ondersteunt projecten in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Delft op het gebied van restauratie, renovatie en inrichting van gebouwd industrieel erfgoed (sinds 1850) en van gebouwen uit de periode van het Nieuwe Bouwen (sinds 1920) en de Wederopbouw (tot 1965).

Bekijk fonds
Noord-Brabant

Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds Noord-Brabant

be Collectie 2019 Goedkoop Rehab Schoenen KopenBeslist 5LARjq34

Stimuleren van burgerinitiatief gericht op meer watergerelateerd groen in wijken en buurten en bijdragen aan waterbewustzijn.

Bekijk fonds

Margit Widlund Fonds

Ondersteunt jonge zangeressen ten behoeve van studiereizen, masterclasses en overige activiteiten in binnen- en buitenland, die hun vocale ontwikkeling bevorderen.

Bekijk fonds
be Collectie 2019 Goedkoop Rehab Schoenen KopenBeslist 5LARjq34

Appie Baantjer Fonds

Ondersteunt mobiel erfgoed met een voorkeur voor rollend materieel, in het bijzonder door stoom aangedreven railvoertuigen. Ook de restauratie van historische objecten die verbonden zijn met de historie van het railverkeer in Nederland, zoals stations en locomotiefloodsen kunnen worden ondersteund.

Bekijk fonds

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten

Factory Glanzend Foto Logo Lttl Mannen Luxe Maat Glitter 100Echte yvIYbfgm76

Sorteren op

Actief

A. en M. Verhoeven Fonds

Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van cultureel erfgoed, cultuureducatie en natuur in de Hoeksche Waard. Daarnaast projecten op het gebied van natuur in de Veluwe tot aan Arnhem, Rhenen en Wageningen.

Actief

A.H.T. FondsSelectie Seychelles Sunshine Grootste Dames Winkel De Van D2EHI9W

Geeft aan projecten op het gebied van klassieke muziek.

Actief

Adri en Greet Bos-de Jong Fonds

Voor projecten die de culturele ontwikkeling van mensen in een achterstandspositie stimuleren.

Actief
Shirt Heren Dsquared2 Blauw 5 T Online Donker 95Katoen W9IED2HY

Adriana Hoogenboom Fonds

Een fonds voor projecten op het gebied van monumentenzorg in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.

Kopen heren KopenSchoenen Vans Via Afterpay Blauw Zwart TlK135JcuF
Actief

Adèle Wickert Fonds

Projecten op het gebied van de 20e en 21e-eeuwse muziek kunnen een bijdrage krijgen uit dit fonds. Daarnaast wordt er financieel bijgedragen aan projecten en publicaties die in het teken staan van het erfgoed van de Nederlandse klassieke muziek; de ontsluiting en uitvoering van bestaande muziek van Nederlandse componisten staan hierbij voorop.

Actief

Afman/Peeters Fonds

Talentvolle jonge musici en beeldend kunstenaars kunnen uit dit fonds een bijdrage krijgen voor een vervolgopleiding in het buitenland of de aankoop van een passend instrument. Daarnaast kunnen projecten ten behoeve van deze talenten worden ondersteund.